2015

Millenium

Zespół Art Rockowy Millenium powstał w Krakowie w 1999 roku. Grupę założył wielki miłośnik rocka progresywnego Ryszard Kramarski, muzyk, producent, autor muzyki i tekstów oraz szef niezależnego wydawnictwa muzycznego oraz studia nagrań Lynx Music. Zespół w prawie nie zmienionym składzie nagrał i wydał do tej pory 10 płyt studyjnych.

Muzyka Millenium często jest kojarzona z takimi zespołami jak Pink Floyd, The Alan Parsons Project i Marillion, Genesis, Pendragon, Arena, IQ czy Pallas. Posiada jednak swoje specyficzne rozpoznawalne od lat brzmienie.

http://www.millenium.art.pl

Dyskografia:
  • Millenium / 1999
  • Vocanda / 2000
  • Reincarnations / 2002
  • Deja Vu / 2004
  • Interdead / 2005
  • Numbers and the Big Dream of Mr Sunders / 2006
  • 7 Years / 2007
  • Three Brother's Epilogue / 2008
  • Exist / 2008
  • Back After Years Live in Kraków 2CD Digipack / 2010
  • Back After Years DVD / 2010
  • Back After Years Live in Kraków 2CD + DVD BOX / 2010
  • White Crow / 2011
  • Puzzles / 2011
  • Ego / 2013
  • Vocanda Live in Studio / 2013
  • Exist LP - vinyl / 2012
  • Vocanda - vinyl / 2013
  • Ego - vinyl / 2013
  • Reincarnations - vinyl / 2013
  • In The World Of Fantasy? … Other Rarities / 2014
  • In Search Of The Perfect Melody / 2014
Skład zespołu:
  • Ryszard Kramarski - klawisze
  • Tomasz Paśko - perkusja
  • Łukasz Gall - wokal
  • Krzysztof Wyrwa - bas
  • Piotr Płonka - gitara

organizatorzy

partnerzy i sponsorzy

media