Metus

Metus

METUS to zespół grający muzykę z pogranicza dark wave, 4AD, ethereal / doom metal i artrock z wyraźnym zabarwieniem neoklasycznym. Przez lata rozwinął swój niepowtarzalny styl. Szczególną uwagę przyciąga charakterystyczny bardzo niski wokal lidera i melancholijne, pełne ambientowych pejzaży kompozycje gdzie nie brakuje też ciężkich doom metalowych i czasem wręcz black metalowych elementów. Na odrębną uwagę zasługują bardzo głębokie teksty utworów, które wyraźnie podkreślają przesłanie jakie niesie ta twórczość.

Dyskografia:
  • Vale of Tears (2007)
  • New Dawn (2007)
  • Deliverance (2008)
  • Beauty (2009)
  • Out of Time/Poza Czas (2010)
  • In Memory of My Lost Dreams (2011)
  • Source of Life (2012)
  • Black Butterflies (2016)
  • Czarne Motyle (2016)
Skład Zespołu:
  • Marek Juza - vocals, lyrics, music & arrangements
  • Grzegorz Bauer - drums & percussion
  • Marcin Kruczek - guitars
  • Krzysztof Lepiarczyk - Keyboard
  • Krzysztof Wyrwa - base
  • Piotr Bylica - cello
  • Agnieszka Reiner - violin
  • Dagmara Ćwik - female vocals
Patronat Starosty Legionowskiego | Patronat Prezydenta Miasta Legionowo

organizatorzy

partnerzy i sponsorzy

media